lørdag 9. mai 2009

Hei alle sammen !
Jeg, pappaen til Grethe, skriver noen ord på bloggen hennes. Med hennes tillatelse, og bistand.
Situasjonen nå lørdag 9 mai, ca 2100, er at Grethe ligger på RH, har enerom, mamma og pappa er med hun. Tidligere idag var Jørgen og barna her. De hadde noen fine timer sammen.
Grethe er akkurat nå døsig, smertefri, litt varm i ansikttet. Og mammaen har nettop avsluttet fotmasasje nr 2 for dagen. Det hjelper på smertene i bekkenet. Grethe har problemer med å stå og gå, hun er avkreftet, pga av oppkast, medesiner, og sykdommen. Målet nå er å finne de rette medesiner og mengder, med minst mulig bivirkninger. få styrke i kroppen og matlyst.
Grethe ber meg si at personalet her er helt fantastisk, de gjør alt for at "oppholdet sjak bli så behagelig som mulig. Og mere til. I dag, feks, dekket en pleier på et lite bord på rommet, med servietter etc. Her fikk Lea-Sofie grøt, og Jørgen karbonadesmørbrød å spise. Personalet opptrer med naturlig vennlighet og hjelpsomhet.
Siden vi er inne på omsorg, denne uka har Grethe hatt besøk av venniner, som har gitt hun manikyr ? ansiktsbehandling inkl øyebryn, mange flotte klær, og gode samtaler. Hun har fått mange smser med hilsener, vi får mange hilsener vi overbringer. Anette og Kine(svigerinner)har vasket i huset, Harald (svigerfar) utvider terassen, og boblebadet er på plass, takket være ildsjelen Mai Britt. Tante Kari har kommet fra Askøy. Der er farlig å nevne navn, om noen føler seg glemt, så er de ikke det. Dette var bare noen eksempler.
Greteh er nå på tredje dagen med cellegiftrunde nr 2. 1ste runde hadde god effekt, ifølge legene.
Dagene det ikke har vært skrevet noe, har gått med til å stabilisere kroppen.
Terassen ble påbegynt siste helg av Harald. Han og Hilde (Jørgens forelder) var fra fredag til mandag kveld, Hilde tok seg av unger og hus. Vi hadde en minigraver til å grave ut for terassen og stablemur. Jørgen, Andreas, Raymond og Anette sjauet med grus og materialer.
Igår kom det en sykehusprest (på forespørsel) Grethe, Andreas og jeg hadde en fin halvtime sammen med han.
Vel, dette var noen ord for å informere om gretheskamp. Nok en gang, alle som viser omsorg, men ikke nevnes med navn eller gjerning, deres bidrag, store eller små er ikke glemt eller forgjeves. Hørt om "sommerfugleffekten" ? Ikke. Søk på nettet eller les i leksikon.
I Drammens tidene har de noen standardspørsmål til mennesker som har vært interjuvet i avisa om en sak, ikke nødvendigvis noen storsak. Siste spørsmål er: om du kunne ønske deg en ting...... De fleste svarer god helse, og den slags. Men de var en ungdom som svarte: jeg skulle ønske at alle iverden gav hverandre en klem ! Tenk effekten det kunne gi.
God helg.

8 kommentarer:

  1. det er bare helt utrolig å lese om alle som støtter opp for deg, du har en utrolig flott familie og et fantastisk nettverk Grethe. MEN du fortjener all pleie du får!!!!!
    Tårene triller når jeg leser det din flotte far skriver. Gi han en god klem og si takk. Krysser fingrene og ber for at du snart skal få tilbake energien så du får kommet hjem og nå til nytt masasjebad. Håper også familien får nytte av det. Takk Mai-Britt for det du gjør for jenta vår. . . . .
    Riktig god bedring videre. Stå på Gtethe!!!! Gla i deg!
    Masse energi og varme klemmer fra meg

    SvarSlett
  2. Denne kommentaren har blitt fjernet av forfatteren.

    SvarSlett
  3. skulle stå Grethe ble en skrivefeil. . .klem

    SvarSlett
  4. Så bra at cellegiften hadde en god virkning. Håper neste runde også fungerer bra. Men vondt å lese at du er så avkreftet.
    Er lei meg for at jeg ikke fikk til det avtalte besøket i dag, men tok ikke sjansen pga smittefare. Rop ut senere om du ønsker/orker besøk enten på sykehuset eller hjemme.

    At det er mange som støtter opp om deg og bryr seg masse om deg er helt tydelig. Og at du har vært heldig med familie(og de med deg, selvfølgelig :-)) er helt klart.

    Takk for oppdateringen

    Mange klemmer fra Kine

    SvarSlett
  5. Vi sender mange varme tanker fra Bergen. Håper du snart kommer til krefter og blir stabilisert. Flott å lese om alle som hjelper til, det varmer.
    Takk til Inge for oppdatering.
    Sender mange gode tanker, dere er alle med i våre bønner og spesielt deg, Grethe.

    varme klemmer fra Tonje,Maja,Olve og tante Torill

    SvarSlett
  6. Hei Grethe og familie!

    Det er fantastisk å lese om hvordan familien din stiller opp og hjelper dere i denne tøffe stunden. Mer utrolig er det å lese om hvor positivt innstilte dere er på å ikke tape denne kampen. Fra sidelinjen er det lite vi kan gjøre, men vi nevner ditt navn ved middagsbønnen så ofte vi kan.

    Vi sender varme tanker og håper på det beste!
    Hilsen Simon, Gunnveig og Eldbjørg Sofie.

    Luzmira, Jose, Medhi, Sharon og Daniel hilser.

    SvarSlett
  7. Tenker masse på deg om dagen. Håper virkelig du har fått noen krefter tilbake.

    Klem

    SvarSlett
  8. Hei Grethe.
    Tenker masse på deg og familien din om dagen.
    Håper dere har tatt mange fine bilder i dag.

    Mange varme tanker fra Sissel

    SvarSlett